Blog

Anális szex – tények és tévhitek

2024.03.02 09:25
Anális szex – tények és tévhitek

Meglepő tények, gyakori tévhitek

Az anális szex sajnos a mai napig tabunak számít, mely rengeteg tévhitet is magával hoz. Pedig az anális szexet kipróbálók jelentős része számol be pozitív élményről, mind a nők, mind pedig a férfiak. Amennyiben te is nyitott vagy a témára, ez a cikk neked szól. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tényeket és tévhiteket az anális szexről.

Tévhit – az anális szexet csak a pasik élvezik

Talán az egyik leginkább elterjedt tévhit, hogy az anális szexet csak a pasik élvezik. Hogy miért is annyira népszerű vélemény ez, nehéz megmondani. Lehet az oka egyszerűen az, hogy míg a pasik nyíltabban beszélnek az anális szexről, addig a nők között ez jóval erősebb tabu. Vagy talán az, hogy sok nő nem tartja higiénikusnak. Akármi is legyen az oka, ez az egyik legnagyobb tévhit az anális szex kapcsán. Megfelelő előkészület és odafigyelés esetében ugyanis a nők számára is elképesztő örömet tud okozni. Azt azonban fontos hozzátennünk, hogy ebben az esetben valóban több előkészületre és odafigyelésre van szükség. Mindez azonban nem fogja elvenni az élvezetét!

Tény – anális szex nőként is eljuttat a csúcsra

Nem csak, hogy a nők is tudják élvezni az anális szexet, hanem bizony még orgazmus is elérhető vele. Az anált kipróbált nők véleménye alapján egészen más orgazmust élhetünk át, valamint akár még a hüvelyi orgazmus erősségét is növelheti. Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet az anális orgazmus, érdemes lehet kicsit tovább kutakodni a témában!

Tévhit – az anális szex fájdalmas

A higiéniával kapcsolatos kérdések mellett valószínűleg ez a másik olyan tévhit, amely sok nőt tántorít el az anális szex kipróbálásától. Pedig bizony ez is távol áll a valóságtól! Az anális szexnek ugyanis egyáltalán nem kell fájdalmasnak lennie, amennyiben megfelelően vágtok bele. De mit is értünk ez alatt? Nagyon fontos, hogy finoman kezdjétek, akár egy butt plug használata bevezetése is megelőzheti az első élményt. A butt plugok önmagukban is extra örömet nyújtanak a nőknek, mivel feszítő érzése erősíti az orgazmust. Ezek között továbbá könnyedén találhatunk többféle méretet tartalmazó szetteket, amely nagyszerű lehet az anális szexre való ’felkészüléshez’. Emellett az élvezetes első alkalom kulcsa a síkosító használata, amely ebben az esetben elengedhetetlen része a dolognak.

Tény – előkészületet igényel

Ahogyan fent leírtuk, a kellemetlen első alkalmak elkerülése érdekében mindenképpen alapos előkészületet igényel. A síkosító fontossága és a butt plug esetleges kipróbálása mellett az őszinte kommunikáció és a higiénia is kulcsfontosságú. Az őszinte kommunikáció alatt leginkább azt értjük, hogy csakis akkor vágjatok bele és addig menjetek el, ameddig mindkettőtök számára kényelmes és kellemes az élmény. Hiszen mint bármilyen más új szexuális élmény során, itt is a közös élvezet a cél.

Az anális szex és higiénia pedig talán külön cikket is érdemelne. Amit azonban mindenképpen tudnotok kell, hogy az anális szex előtt és közben is fontos a higiénia. Azaz a szex előtti alapos tisztálkodás elengedhetetlen. Emellett a higiénia szempontjából az esetlegesen használt játékszerek alapos tisztítása is kiemelten fontos.

 

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy habár több előkészületet igényel, mindkét fél számára igencsak örömteli élmény lesz, amennyiben úgy döntötök, hogy kipróbáljátok. Akik pedig ezen cikk után is szkeptikusak, esetleg egy butt plug beszerzése lehet az élvezetes alternatíva.