Drogéria

Minden, amit az óvszerekről tudnod kell

Az óvszer fontosságával mindenki tisztában van. Ez az egyetlen fogamzásgátló, amely nem csak a nem kívánt terhességtől, hanem a nemi úton terjedő betegségektől is véd. Emiatt is különösen fontos használata. Az azonban korántsem mindegy, hogy milyen méretet és fajtát választasz. Mivel az üzletek kínálata elképesztően széles, hasznos lehet az alapvető információkkal tisztában lenni. Ebben a cikkben megtalálhatsz mindent, amit az óvszerekről tudnod kell.

Típusok

Kezdjük talán a legfontosabbal, a különböző típusokkal. A leggyakoribb kérdés az óvszerek kapcsán a latex vagy latexmentes választás szokott lenni. A latex óvszerek nagy előnye, hogy igazán rugalmasak és kisebb eséllyel szakadnak el. A probléma vele azonban, hogy viszonylag sokan tapasztalnak allergiás reakciót használatakor. Utóbbi esetben tehát a latexmentes opciók közül kell majd választanod. Ebben a kategóriában a leginkább elterjedt a poliuretán óvszer. Ez a választás abban az esetben ajánlott, amennyiben latex allergiáról beszélünk – egyéb esetben érdemes a latexnél maradni. Ennek oka, hogy a poliuretán óvszerek kevésbé rugalmasak, valamint vékonyabbak, mely által könnyebben szakadhatnak ki szex közben.

Méret

A típus kiválasztása mellett a méret kiemelten fontos, hiszen a megfelelő méret ismerete elengedhetetlen tényező a hatékony használat szempontjából. Logikus ugyanis, hogy a túl kicsi óvszer könnyen kiszakadhat, a túl nagy pedig lecsúszhat szex közben.

Kevesen tudják, hogy a szabványos óvszer méret 52 mm széles és 175 mm hosszú. Ez abban az esetben lehet megfelelő, amennyiben a pénisz kerülete 105-120 mm között van. Amennyiben az óvszer dobozán nem találsz méret jelölést, az azt jelenti, hogy az EU standard szabványos méretével egyezik meg az óvszer.

A megfelelő méret kiválasztásához tehát a pénisz mérésére van szükség, amely bár furcsán hangzik, nagyban megkönnyíti a problémát. Abban az esetben mindenképpen érdemes ezt elvégezni, ha a szabványos méret nem érződik megfelelőnek. A helyes méret a felhelyezést és a használatot is sokkal kényelmesebbé teszi, valamint a biztonságos használatot is megalapozza.

Extra lehetőségek

Érthető okokból az alapvető választás tehát az óvszer anyaga és mérete lesz majd. Ez azonban még nem minden, hiszen a gyártól nagy hangsúlyt fektetnek az egyedi igények kielégítésére. Legyen szó bordázott, illatos, vagy ízesített opciókról, ma már szinte mindent megtalálunk az üzletek polcán.

Nagyon népszerű lehetőség a szuper vékony óvszer használata. Ezáltal ugyanis pasiként sokkal jobb lesz az élmény, hiszen erősebb érzékenységet biztosítanak.

Ahogy a férfiak élményét az extra vékony opció biztosítja, a nők számára a bordázott változatok nyújtanak extra örömöt. A bordázott felület segíti a női orgazmust, tehát népszerűsége érthető. A bordázott felület mellett a pontszerűen érdesített felület is hasonló hatást eredményez.

A bordázott felületnél egy fokkal izgalmasabb hatást biztosítanak azok az óvszerek, melyeket speciális géllel látnak el. Ezek az opciók ugyanis különféle extra hatást nyújtanak: meleg, hűsítő, valamint bizsergető érzést.

Végezetül pedig érdemes szót ejteni az illatosított és ízesített óvszerekről is. Az illatosítás leginkább csak egy extra érzéki élményt biztosít, az ízesítés pedig az orális szex miatt fontos és népszerű választás. Ebben a tekintetben szintén széles a kínálat, hiszen a különböző gyümölcsöktől kezdve a vanílián keresztül valóban számtalan opció áll rendelkezésre.

 

A fentiek alapján talán érthető, hogy a megfelelő óvszer kiválasztás nem minden esetben annyira egyszerű. Mindezen információk ismerete segíti az élvezetes és biztonságos szex megalapozását.