Blog

Minden, amit a hüvelyi orgazmusról tudni akartál

2023.09.30 09:26
Minden, amit a hüvelyi orgazmusról tudni akartál

Miért olyan nehéz elérni? Hogyan érhető el?

A hüvelyi orgazmus a nők nagyrésze számára nehezen, vagy akár egyáltalán nem elérhető. A csiklóorgazmushoz képes sokkal ritkább, mely sok nő számára okoz problémát. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy miért is ennyivel ritkább a hüvelyi orgazmus, valamint, hogy milyen módon ’gyakorolhatjuk’ ennek elérését. Ebben a cikkben összeszedtünk mindent, amit a hüvelyi orgazmusról tudni akartál.

Biológiai háttér

A hüvelyi és csiklóorgazmus kérdése régóta foglalkoztatja az embereket, hiszen már Freud is írt róla. Érdekesség, hogy pont az ő elterjedt véleménye az, hogy a hüvelyi orgazmushoz képest a csiklóorgazmus ’alsóbbrendű’. Ez természetesen nem így van, sőt az igazság talán közelebb áll ennek ellentétéhez. Ugyanis a mindenki által jól ismert G-pont – amely a hüvelyi orgazmusért felel – a mostani kutatások eredménye alapján valójában a csikló része. Tehát ezen megközelítés alapján a hüvelyi orgazmust is a csiklónak köszönhetjük.

Miért olyan nehéz elérni?

A hüvelyi orgazmus biológiája után a fontosabb kérdés, hogy miért is olyan ritka a nők körében. Ennek egyszerű oka, hogy a hüvelyben sokkal kevesebb az érzékeny idegvégződés – kimondottan igaz ez a hüvely fenti részeire. Ezzel szemben a csikló több, mint tízezer idegvégződést tartalmaz, melyek elképesztően gyorsan tudnak a csúcsra juttatni.

De ha a csiklóorgazmus ennyivel könnyebben elérhető, miért olyan fontos a hüvelyi orgazmus a nők számára? Egyrészt, a fent említett Freud által népszerűsített vélemény berögződésének köszönhetően, amely a csiklóorgazmust nem tartja a hüvelyi orgazmussal azonos szintűnek. Másrészt, a hüvelyi orgazmus elérése könnyebbé teszi a partnerrel való szex során való orgazmus elérését.

Hogyan érhető el?

A fentiek ellenére nem kell feladnod a hüvelyi orgazmus gondolatát. Türelemmel és gyakorlással ugyanis te is eljuthatsz odáig, melynek kulcsa a G-pont izgatása. Amennyiben megpróbálkoznál vele, készülj fel, hogy a csiklóorgazmusnál sokkal lassabban elérhető, tehát mindenképp szánj rá megfelelő időt.

Amennyiben partnerrel próbálkoztok, fontos azt is észben tartani, hogy a hüvely első harmada tartalmazza a legtöbb idegvégződést. Tehát nem igazán a mély behatolásra kell hangsúlyt fektetnetek. Emellett, érdemes a G-pont izgatására irányuló szex pózokat választanotok. Ilyen lehet a kutyapóz, valamint a cowgirl póz is.

A megfelelő vibrátor fontossága

Ami a helyzetet illeti, akár partnerrel, akár egyedül is próbálkozhatsz. Mindkét esetben hatékony lehet az első alkalmakkal egy G-pont vibrátort is kipróbálnotok. Ezzel ugyanis mindenképpen elősegíthetitek a hüvelyi orgazmust, hiszen ezen vibrátorok különösképpen erre a célra lettek kialakítva. Könnyen felismerheted őket szélesebb és hangsúlyosabb fejükről, melyek nagyon hatékonyak a G-pontnak és annak környékének izgatásában.

A G-pont vibrátor mellett ma már kombinált vibrátorokat is találhatsz az üzletek kínálatában. Ezek a ’nyuszicsikló vibrátorok egyszerre izgatják kívülről a csiklódat, valamint kényeztetnek hüvelyedben is. Ez nagyszerű választás lehet, ha a csiklóorgazmussal nincs problémád. Ebben az esetben ugyanis a kettő terület egyidőben történő stimulálása a hüvelyi orgazmus elérését is könnyebbé és gyorsabbá teheti.

 

Ne felejtsük el, hogy a hüvelyi orgazmus elérése sokkal nehezebb. Ne adjuk tehát fel, amennyiben az első alkalmakkal nem jutunk el a csúcsra. Ne adjátok fel a kísérletezést, hiszen számos nő esetében a hüvelyi orgazmus – ugyan nehezebben elérhető – sokkal intenzívebb és tovább tart, mint a csiklóorgazmus.