Szűrés
Ár (Ft)
990 Ft - 1 490 Ft
Gyártó
Termék státusza

Óvszerek

Az óvszer az egyetlen olyan fogamzásgátló eszköz, amely egyszerre képes megelőzni a terhességet és védelmet nyújtani a szexuális úton terjedő fertőzésekkel szemben.


8termék 18

 

Az óvszereknek 2 típusa létezik:

 

külső óvszer, amelyet a péniszen viselhető - néha férfi óvszernek is nevezik.

belső óvszer, amelyet a hüvelyben viselnek - néha női óvszernek is nevezik.

Ez az oldal a külső óvszerekkel foglalkozik, és elmagyarázza, hogyan működnek.

 

Az óvszerek nagyon vékony latexből (gumiból), poliizoprénből vagy poliuretánból készülnek, és úgy vannak kialakítva, hogy megakadályozzák, hogy az ondód érintkezésbe kerüljön a szexuális partnereddel.

 

Röviden: óvszerek

A férfi óvszerek helyesen használva minden egyes alkalommal, amikor szexelsz, 98%-os hatékonyságúak. Ez azt jelenti, hogy 100 emberből 2 esik teherbe 1 év alatt, ha férfi óvszert használnak fogamzásgátlásként.

Az olajalapú termékek - például a hidratáló krémek, testápolók és a vazelin - károsíthatják a latex és a poliizoprén óvszereket, de a poliuretán óvszerekkel biztonságosan használhatók.

A vízalapú síkosító minden óvszerrel biztonságosan használható.

Előfordulhat, hogy az óvszer lecsúszik szex közben. Ha ez megtörténik, szükség lehet sürgősségi fogamzásgátlásra és nemi úton terjedő fertőzések kivizsgálására.

Az óvszereket olyan helyen kell tárolni, amely nem túl meleg vagy hideg, és távol az éles vagy durva felületektől, amelyek elszakíthatják vagy elhasználhatják őket.

Az óvszer felhelyezése a szex élvezetes része lehet, és nem kell, hogy megszakításnak érezzük.

Ha érzékeny a latexre, használhat helyette poliuretán vagy poliizoprén óvszert.

Az óvszert nem szabad egynél többször használni. Minden egyes alkalommal, amikor szexelsz, használj újat.

Az óvszerek csomagolásán szerepel a felhasználhatósági idő. Ne használjon lejárt szavatosságú óvszert.

Mindig olyan óvszert használjon, amelynek csomagolásán szerepel az európai CE- vagy UKCA-jelölés. Ez azt jelenti, hogy magas biztonsági előírásoknak megfelelően tesztelték őket.

Hogyan működik az óvszer

Nagyon vékony latexből (gumiból), poliuretánból vagy poliizoprénből készülnek, és úgy tervezték őket, hogy megakadályozzák a terhességet azáltal, hogy megakadályozzák a spermiumok találkozását a petesejttel.

 

A nemi betegségek ellen is védelmet nyújtanak, ha hüvelyi, anális és orális szex során helyesen használják őket.

 

Ügyeljen arra, hogy a pénisze ne érintse partnere nemi szervét, mielőtt óvszert húzott volna fel - a teljes ejakuláció (elélvezett) előtt ondó távozhat a péniszből.

 

Ha ez megtörténik, vagy ha az ondó óvszer használata közben hüvelyi szex során a partner hüvelyébe kerül, sürgősségi fogamzásgátlásra lehet szükség.Hogyan kell óvszert használni

Vegye ki az óvszert a csomagból, ügyelve arra, hogy ne szakítsa el ékszerrel vagy körömmel. Ne nyissa ki a csomagot a fogával.

Helyezze az óvszert a merevedő pénisz csúcsára.

Ha az óvszer végén van egy ondótartály, hüvelyk- és mutatóujjával nyomja ki belőle a levegőt.

Óvatosan görgesse le az óvszert a pénisz tövéhez.

Ha az óvszer nem gördül lefelé, akkor lehet, hogy rosszul tartja. Ha ez történik, lehet, hogy sperma van rajta, ezért dobja ki, és próbálja meg újra egy újjal.

Szex után vegye ki a péniszt, amíg még merev állapotban van - közben tartsa az óvszert a pénisz tövénél.

Távolítsa el az óvszert a péniszről, ügyelve arra, hogy ne folyjon ki sperma.

Az óvszert dobja ki egy szemetesbe, ne a WC-be.

Ügyeljen arra, hogy a pénisze ne érintse újra partnere nemi szervét.

Ha újra szexelnek, használjon új óvszert.

Síkosító használata

Az óvszereket síkosítva szállítják, hogy könnyebb legyen a használatuk, de Ön is használhat további síkosítót (síkosítót). Ez különösen ajánlott anális szex esetén, hogy csökkentse az óvszer felszakadásának esélyét.

 

A nem latexből készült poliuretán óvszerekkel bármilyen típusú síkosítót használhat. Ha azonban latex vagy poliizoprén óvszert használ, ne használjon olaj alapú síkosítót - például testápolót, testolajat vagy vazelint (vazelin). Az olajalapú síkosítószerek ugyanis károsíthatják az óvszert, és nagyobb valószínűséggel szakadhat fel.

 

Ki használhat óvszert?

A legtöbb ember biztonságosan használhatja az óvszert, de nem biztos, hogy mindenki számára ez a legmegfelelőbb fogamzásgátló módszer.

 

Egyesek allergiásak a latex óvszerre. Ha ez problémát jelent, a poliuretán vagy poliizoprén óvszerek kisebb valószínűséggel okoznak allergiás reakciót.

A Durex a világ egyik legismertebb óvszermárkája. A bordázott és pontozott felületű óvszerektől a kissé vastagabb, Extra Safe óvszerekig a szakszerűen megtervezett óvszer termékcsalád célja a szexuális élmény fokozása.