Blog

Anál plugok és vibrátorok

2023.11.04 16:34
Anál plugok és vibrátorok

használatuk, előnyeik és kiválasztási szempontok

Az anális szex, habár ma még mindig tabunak számít, minden férfi egyik legizgalmasabb fantáziája. Ennek is köszönhető, hogy az anál plugok és vibrátorok népszerűsége évek óta töretlen. Az eziránt érdeklődök igencsak széles kínálatból választhatnak a szex shopok termékei között. Amennyiben a te fantáziádat is megmozgatja a téma, ebben a cikkben számos hasznos információt és tippet tudhatsz meg használatuk, előnyeik és kiválasztási szempontok tekintetében.

Mi is az anál plug?

Az análdugóbuttplug – popsiba dugható szexjáték, amely a végbélnyílás, mint érzékeny erogén zóna ingerlésére való. Mivel ez a terület mindkét nem számára intenzív erogén zóna, akár szex közben, akár előjáték során használható. Formáját tekintve leginkább egy kúpra hasonlít, keskeny csúcsból fokozatosan szélesedik, majd a végén ismét keskennyé válik. Számos formában és méretben, sőt még szettben is megtalálható – a választék tehát mindenképpen széles. De miért is annyira élvezetes használata? Nézzük meg a leggyakoribb okokat.

Miért annyira népszerű?

Elsődlegesen, szex során való használata a legtipikusabb. Az anál plug használata eltér a vibrátorok és dildók használatától abban az értelemben, hogy nem a ki-behúzó mozdulat adja az örömet. Ezzel ellentétesen, fixen bent kell maradnia, így a szex során a behatolás és az összehúzódások által fejti ki élvezetes hatását. Az anál plugok nem csak a nők, hanem a férfiak számára is intenzívebb szexuális örömet tudnak eredményezni. Hiszen férfiak esetében prosztata izgató tulajdonságuk még élénkebb érzést adnak.

Másodlagosan, azok számára is ideális lehet, akik elgondolkodtak az anál szex kipróbálásán, de kicsit tartanak tőle. Mivel ez még ma is tabunak számít, sokan félnek az élménytől. Pedig a beszámolók alapján rengeteg nő él át elképesztő orgazmust anál szex során. Kezdők számára tehát jó ötlet lehet egy kisebb méretű anál pluggal kezdeni. Ezzel azt is könnyedén kitapasztalhatjátok, hogy vajon számotokra is élvezetes lehet-e az anál szex. Amennyiben pedig igen, egy anál plug szettel könnyen tudtok fokozatosan hozzászokni az élményhez.

Hogyan vágjunk bele?

Amennyiben kezdőként érdeklődtök a buttplugok iránt, érdemes a kisebb mérettel kezdeni. Könnyedén találhattok szettet is, amely kettő-három eltérő méretű plugot tartalmaz – ezáltal fokozatosan növelhetitek a méretet. Mindenképpen fontos, hogy őszintén tudjatok beszélni igényeitekről és az élményről partneretekkel, hiszen csak így lehet mindkét fél számára élvezetes az első alkalom. Emellett síkosító használata elengedhetetlen, tehát erről se feledkezzetek meg.

Mi alapján válasszunk?

A fentiek alapján láthatjátok, hogy elsődlegesen a méret alapján tudtok majd választani. Ez főleg a kezdők esetében igaz, hiszen egyéb választási szempontokat is figyelembe tudtok venni, amennyiben már tapasztaltabbak vagytok. Ilyen szempont lehet többek között a plug felülete, illetve extra rezgő funkciója. A felületet tekintve a sima és a különböző bordázott opciók közül választhattok. Természetesen a bordázás a még intenzívebb élményért felel. Ugyanez a helyzet a rezgő funkcióval, hiszen a kínálatban bizony vibráló darabokat is találhattok.

Ahogyan minden szexuális játék esetében, itt is a kísérletezésen van a hangsúly. Hiszen az egyéni preferenciák fogják meghatározni, hogy melyik darab lesz a tökéletes számodra vagy számotokra. Nem kell tehát megijedni, ha az első választás nem érződik tökéletesnek – bátran próbálkozzatok eltérő darabokkal.