Blog

Vibrátor – tények és tévhitek

2024.02.03 09:01
Vibrátor – tények és tévhitek

Meglepő tények, gyakori tévhitek


Habár a maszturbálás sokak számára még mindig tabunak számít, a szexuális játékszerek mégis töretlen népszerűségnek örvendenek. Nem is csoda, hiszen az egészséges szexuális élet elengedhetetlen, akár kapcsolatban vagyunk, akár a szingli életet élvezzük. Szerencsére ma már egyre többen nyitottak a téma iránt, ami azt is jelenti, hogy egyre több nő fiókjában lapul otthon vibrátor. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány tényt és tévhitet a téma kapcsán.

Tévhit – helyettesítheti a férfit

Ez valószínűleg a férfiak fejében lévő félelem. Sok pasi érzi ugyanis fenyegetésnek a vibrátor szükségességét, azaz, hogy ez annak a jele, hogy valamit rosszul csinálnak. Ezen vélemény azonban nem veszi figyelembe az alapvető különbséget nő és férfi között. Hiszen a nők esetében az orgazmus nem annyira könnyen elérhető, mint férfiak számára. A vibrátor szükségessége tehát nem azt jelenti, hogy a partnerünk nem tud kielégíteni – egészen egyszerűen az eltérő biológia áll a háttérben. A szexuális segédeszközök használata azonban semmiképp nem a partner helyettesítése, hanem sokkal inkább a szexuális élet színesítése.

Tény – javítja a szexuális életet

A rendszeres önkielégítés a nők számára kiemelten fontos. Ennek fő oka, hogy nőként nehezebb ellazulni szex közben. Amennyiben azonban kitapasztaljuk, hogy mit élvezünk az ágyban, az sokat segíthet a nők számára, hogy partnerüknek is kommunikálni tudják igényeiket. Leegyszerűsítve tehát, ha tudod, hogy mi jó neked, akkor partnered kezét is könnyebben vezetheted.

Nem csak kapcsolatban javítja azonban a szexuális életet. Hiszen szingliként is alapvető az egészséges szexuális élet, amely egy hatékony vibrátorral sokkal élvezetesebb lesz.

Tévhit – kapcsolatban nincs szükség vibrátorra

Sajnos a mai napig vannak olyanok, akik szerint egy egészséges kapcsolatban nincs szükség vibrátorra. Ez több okból sem a legjobb hozzáállás. Egyrészt, a nők esetében az orgazmus elérése jóval összetettebb dolog. Emiatt sok esetben extra ingerre - legtöbbször a csikló ingerlésére - van szükség. Ezt pedig egy vibrátor segítségével remekül megoldható. Másrészt pedig különböző szexuális játékszerek kipróbálása segíthet felfrissíteni a szexuális életet. Erre pedig szükség lehet hosszú kapcsolat esetén, hiszen a hálószobában nem mindig egyszerű fenntartani az izgalmat és a tüzet. Párok számára tehát ugyanannyira ajánlott egy vibrátor használata, mint szinglik esetében.

Tény – segít elérni az orgazmust

Ahogyan fent említettük, az orgazmus elérése nők esetében nem mindig megy könnyedén. Egy megfelelően kiválasztott vibrátor segít kitapasztalni, hogy hogyan juthatsz el az orgazmusig. Valamint érdekesség, hogy a rendszeres vibrátor használat a hüvelyi orgazmus elérését is könnyítheti. Az talán senki számára nem titok, hogy a csikló orgazmus jóval könnyebben elérhető, tehát gyakoribb a hüvelyi orgazmussal szemben. Ez nem jelenti azt, hogy ezen nők számára a hüvelyi orgazmus lehetetlen. Sőt, sokan kezdenek kísérletezni és próbálják megtanulni, hogy hogyan érhető el a hüvelyi orgazmus is. Egyes vélemények szerint pedig ez könnyebben elérhető maszturbáció vagy szex során csiklóorgazmus elérése után. Akár egyedül, akár partnerrel tanulod tehát, egy kisebb csikló vibrátor bizony könnyedén a segítségedre lehet a hüvelyi orgazmus elérésében is.

Tévhit – elveszi az intimitást a kapcsolatból

Ez valószínűleg sok pár fejében felmerül, mielőtt közösen kezdenek valamilyen szexuális segédeszközt használni. Érthető vélemény olyan szempontból, hogy nem mindenki számára a romantikával társul egy nagyobb dildó gondolata. Azonban őszinte kommunikációval egy megfelelően kiválasztott játékszer bizony még intimebbé teheti az együttlétet. Hiszen ezen eszközökkel is ugyanaz marad a cél, az egymásnak való örömszerzés és a szex élvezete.