Blog

Minden, amit a csiklóorgazmusról tudni akartál

2023.11.12 10:38
Minden, amit a csiklóorgazmusról tudni akartál

Három dolog, amit nem tudtál a csiklóról

Ahogyan azt a korábbi cikkben már kifejtettük, a csiklóorgazmus sokkal könnyebben elérhető a nők esetében, mint a hüvelyi orgazmus. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden nő számára könnyen elérhető. Akármelyik orgazmusról is legyen szó, az mindenképpen segít, ha minél többet tudunk a téma kapcsán. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit a csiklóorgazmusról tudni akartál.

Három dolog, amit nem tudtál a csiklóról

Annak ellenére, hogy a csiklóorgazmus a leggyakoribb orgazmus fajta a nők körében, sokan nem igazán tájékozottak a téma kapcsán.

Csikló és G-pont

Az első – és talán legérdekesebb – tény, hogy a csikló és a G-pont bizony szorosan kapcsolódik egymáshoz. A legújabb kutatási eredmények alapján ugyanis a G-pont a csikló hüvelyen belüli meghosszabbítása. Ebből tehát az is következik, hogy bizony a kevesebbek által megtapasztalt hüvelyi orgazmus is a csikló érdeme.

Csikló és pénisz

A második érdekes tény, hogy a csikló nagyon sok tekintetben a péniszhez hasonlít. A tetején megtalálható szuper érzékeny rész a férfiak makkjának felel meg, mely a fitymához hasonlóan van burkolva. Továbbá, izgalom hatására többszörösére is duzzadhat.

Idegvégződések

A csikló több, mint nyolcezer idegvégződést tartalmaz. Ez a fő oka annak, hogy a csiklóorgazmust a nők ennyivel gyakrabban élik át, mint a hüvelyi orgazmust, hiszen a hüvelyben jóval kevesebb idegvégződés található – valamint ezek többsége a hüvelybemenetnél található meg.

Mit kell tudnod a csiklóorgazmusról?

A csiklóorgazmus gyakoriságának tényét talán mindenki jól ismeri. Azonban nem ez az egyetlen, amelyben a csiklóorgazmus eltér a ritkábban átélt hüvelyi orgazmustól. Hiszen míg a csiklóorgazmus nagyon intenzív és éles, jóval rövidebb ideig tart, mint a mélyebb hosszabban tartó hüvelyi orgazmus. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyik orgazmus fajta jobb vagy rosszabb lenne, mint a másik.

Hogyan érheted el a csiklóorgazmust?

Elsődlegesen, fontos ismerned a csiklómasszázst, amely nagyszerűen segít kitapasztalni, hogy mit élvezel ezen érzékeny területen. A csiklót körülölelő bőrréteg húzogatásával indítva finoman kezdheted az ingerlést. A körkörös mozdulatok, különösen a csikló tetején – makkrészén – jóval intenzívebb gyönyört okoznak majd. Ezt bátran kombináld a hüvely környéki izgatással, ahol még szintén számos idegvégződés található.

Csiklóorgazmushoz ideális szexjátékok

Habár a csiklómasszázs ismerete mindenki számára fontos, érthető okokból sokan választják a szexjátékok használatát. A fentiek után térjünk tehát rá a legfontosabb kérdésre: milyen szexjátékokat érdemes kipróbálnod, amennyiben te is a csiklóorgazmust átélő nők táborát erősíted. A válasz igazán egyszerű, hiszen a különböző típusok között megtalálod a csiklóizgató vibrátorokat. Ezek különböző formában találhatók meg, azonban általánosságban elmondható, hogy kisebb méretűek. Leggyakrabban puha szilikon anyaggal vonják be őket, hogy még inkább kielégítő használatot eredményezzenek.

Ebben a kategóriában érdemes lehet kipróbálnod az elmúlt években robbanásszerű népszerűségnek örvendő léghullámos csiklóizgató vibrátorokat is. Ezen vibrátorok szívó és pulzáló működése a beszámolók alapján elképesztően gyors és intenzív orgazmust eredményeznek. Továbbá a jó minőségű darabok akár több, mint tíz eltérő intenzitási fokozattal kerültek kialakításra. Ennek köszönhetően teljesen egyedi igényeid alapján használhatod majd a választott vibrátort.