Blog

Ez az egyszerű módszer rendbe hozza a szexuális életedet

2023.08.12 14:05
Ez az egyszerű módszer rendbe hozza a szexuális életedet

Itt az ideje beszélni a szexuális elvárásokról /Sexpectations/

Gyakran visszautasítottam férjem,mikor felajánlott egy kényeztető masszázst….Pedig nagyon vágytam rá ! 

Egy kellemes érintésre,ami megnyugtat és ellazít.Kicsit kiengedni a gőzt, elengedni a mindennapi stresszt .Ráadásul baromi jól csinálja ..de tényleg , isteni kezei vannak . Még néhány oktató videót is megnézett, hogy a kedvemre tudjon tenni.Én mégis nemet mondtam …Nem azért, mert zavart volna, ha levetkőzöm előtte.Nem azért, mert nem akartam újra zuhanyozni a masszázsolaj miatt.

Nemet mondtam, mert nem volt kedvem semmi szexhez. Úgy éreztem, hogy ez csak előjáték lenne és ha már meztelenül fekszem, és ő masszíroz engem mindenhol, elégedett hangokat adok ki,akkor legalább annyit megtehetnék, hogy hagyom, hogy tovább menjen. Legalábbis hagyjam, hogy happy ending legyen a vége. 

Persze tudtam, hogy nemet mondhatok minderre. Hagyhatom, hogy masszírozza a fenekemet és combjaimat, és megkérhetem, hogy ennél tovább ne menjünk . De amikor ezt tettem, a bűntudat gyötört. Ilyenkor mindig önzőnek éreztem magam, hogy én élvezkedem a kezei alatt , viszont nem viszonzom ezt a kis kényeztetést, főleg ha már hetek óta nem szexeltünk..

Szóval általában passzoltam. Annyira szerettem a masszázst, de utáltam az ahhoz kapcsolódó “elvárásokat”.Nem csak a masszázsnál volt ez probléma. Bizonyos alkalmakkor is voltak elvárások. A romantikusabb randevúk is ilyenek voltak.Részben ő volt a "probléma". Észrevettem, mikor számított arra, hogy együtt leszünk, és tudtam, mikor fog próbálkozni .

Másik részben viszont én voltam a probléma. Sok nyomást helyeztem magamra, mert úgy éreztem, nem vagyok elég vad,nem vagyok elég jó.Nem akartam a kapcsolatunkban a “szexuális kapuőr” lenni, bár tudtam, hogy a libidóm sosem érheti el férjemét.Talán nem meglepő, hogy lassan de biztosan minden tönkrement.

Szerettem a szexet. A szenvedélyes szexet. Főleg, ha spontán ,ha játékos, na akkor a legjobb időtöltés.De az elvárások miatt ez megváltozott.Kötelezettségnek éreztem - valamit, amit meg kell tennem, akár akarom, akár nem. Ahelyett, hogy tudtam volna, hogy férjem engem kíván, úgy éreztem, csak a szexet akarja. Sok volt a kimondatlan nyomás - és semmi sem öli meg gyorsabban a vágyamat, mint a nyomás.

Elvette a szex izgalmát. Elvette a kapcsolatunk szikráját.Ez így is maradt, amíg nem rendeztem a dolgokat a férjemmel és nem szabadultam meg az összes elvárástól.

Hatalmas probléma volt ez nekünk, de nem gondolom, hogy ez szokatlan lenne. Az elvárások nagyon gyakoriak. Fogadnék, hogy a legtöbb hosszú távú kapcsolatban jelen vannak.Nagyon valószínű, hogy a te párkapcsolatod része is, akár tudsz róla, akár nem. És mindenképpen foglalkoznod kell velük, mielőtt tönkreteszik a szexuális életed - vagy javítsd, ha már megtörtént.

Íme, mit kell tenned, hogy az elvárások ne gátolják a kapcsolatod : 

 

A megfelelő szavak.

 

A szex eléggé bonyolult.

Számos bonyolult érzést foglal magában, amelyeket igazán nehéz elmagyarázni - olyan dolgok, amelyeket mélyen érzel, de alig tudsz szavakba önteni. És ez a szexuális kommunikációt igazán bonyolulttá és nehézkessé teszi, ami nem jó, mert a kommunikáció a lényeg. Nem tudsz javítani a szexuális életeden, ha nehezen tudod kifejezni érzéseidet, igényeidet.

Emiatt imádom azokat a fogalmakat, amelyek ezeket a homályos érzéseket tisztává és érthetővé teszik.Az” Új Kapcsolati Energia” kifejezés megismerése nagy dolog volt számomra - ez igazán segített néhány dolgot tisztázni.De messze a legfontosabb számomra a "szexuális elvárások" („sexpectations”) volt.

Ezzel a két szóval végre pontosan meg tudtam határozni, miért nem tudtam egyszerűen elengedni és élvezni az összes szexuális dolgot, amit szeretek.

Tehát te is kezd el ezt használni.

Tedd ezt a fogalmat a partnereddel való kommunikáció részévé. Így mindketten nyíltan beszélhettek erről anélkül, hogy botladoznátok a szavakkal és meg tudjátok oldani a dolgokat anélkül, hogy apró ,felesleges  félreértésekbe keverednétek .Beszélj a partnereddel, hogy van-e valami, amit annak érez, hogy "szexuális elvárásokat" támasztasz vele szemben. Ezek a dolgok nagyon finomak és teljesen ártatlanok lehetnek, így lehet, hogy még csak nem is veszed észre, hogy ezt teszed.

Nálam és férjemnél is így volt. Nem úgy tűnt, mintha szándékosan nyomást gyakorolt volna rám. Egyszerűen nem értette, hogyan éreztem magam - és én sem tudtam pontosan elmagyarázni neki.

A "szexuális elvárásokról" való beszélgetés segített megszabadulni néhány bűntudatot okozó érzéstől a szex körül. Amikor elkezdtünk erről beszélgetni, megnyugtatott, hogy nem vár tőlem olyasmit, amihez nincs kedvem.

Át tudtuk beszélni azt a nyomást, amit magamra helyeztem. Ez segített abban, hogy kevesebb időt töltsek azzal, hogy vajon csalódást okozok-e neki vagy nem teszek eleget.

Tehát beszéljetek róla és dolgozzátok fel az ezzel kapcsolatos érzéseiteket együtt.

 

Szabadulj meg minden Szexuális Elvárástól

 

Miután minden szexuális elvárást átbeszéltetek, dolgozzatok azon, hogy megszabaduljatok tőlük.Őszintén szólva, a szexuális elvárásoknak nincs helyük egyetlen kapcsolatban sem.

Tudom, hogy ez kissé vitatható, mert sokan úgy érzik, hogy néha jogos elvárni a szexet. Például évfordulókon, hosszú randevúk végén, vagy ha már régóta nem láttátok egymást meztelenül.

De egyik intenzív, romantikus és szenvedélyes dolognak sem kellene feltétlenül szexhez vezetnie.

Természetesen vezethet. Általában talán így is van. Ám a kapcsolatod csak akkor maradhat hosszútávú,mély és őszinte, ha minden egyes helyzetben tudod, hogy nem feltétlenül kell egy randi után az ágyban kikötnöd, ha nem szeretnél.Ha így állsz hozzá, akkor inkább a pillanatnak élsz, amikor szexi dolgok történnek, az izgalmas, élvezetes és csodálatos.Ha nem történik semmi, az is rendben van, mert még mindig érzelmileg kötődtök, fizikailag közel vagytok, és egyszerűen élvezitek egymás társaságát.

Ez nem kell, hogy csalódást okozzon. De csalódás lesz, ha úgy állsz hozzá, hogy ez minden alkalommal egyenesen a hálószobába vezet.

A szexuális elvárások nem jók. Nem fognak több szexhez vezetni,sőt,inkább sokkal kevesebbhez. Ez az egyik fő oka annak, hogy néhány hosszú távú kapcsolatban élő pár teljesen elhidegül egymástól.

Aki a szexuális elvárások célpontja, úgy érzi, hogy védekeznie kell, ahogyan én tettem a masszázsokkal. Ez azt jelenti, hogy soha nem lesztek teljesen és teljes mértékben komfortosak egymással.Szóval, szabadulj meg az összes szexuális elvárástól. Mindig megéri.Térj vissza a csábításhoz!

Miután végigmentél az összes szexuális elváráson, ki kell találnod, mivel fogod őket kiváltani.A szex nem csak úgy megtörténik. Még akkor is, ha erőfeszítés nélkülinek tűnik, csak azért érzed így, mert előkészítetted a terepet.Beszélj a partnereddel arról, mi kell ahhoz, hogy hangulatba kerüljenek - mi az, ami igazán beindítja. Lehet, hogy mély érzelmi intimitásra van szüksége. Lehet, hogy gondos gesztusokra és édes bókokra.

Bármi is legyen az, add meg neki. Mert a szexuális elvárások megszüntetése segíthet rendbe hozni a szexuális életedet, de a flörtölés és a csábítás tartja forrón.

 

Adj hozzá egy kis extra fűszert

 

Az egyik legjobb dolog egy olyan kapcsolatban, ahol nincsenek szexuális elvárások, hogy sokkal szenvedélyesebbé teheted.Sokkal könnyebb, csintalan, flörtölős, izgató dolgokat csinálni egymással, amikor mindketten tudjátok, hogy megtehetitek anélkül, hogy végig kellene menni az úton.

Szóval nyugodtan adj hozzá egy csomó szexi dolgot a kapcsolatodhoz. Például teljesen meztelen testmasszázs - amit egy közös zuhanyzás követ, amit egy kis “kézimunka”, de nem megy túlzásba. A délutáni villantások és a erotikus üzenetek is nagyon szórakoztatóak.

Mindketten sokkal nyitottabbak lesztek az ilyen dolgokra, mert nincsenek szexuális elvárások. Igen mondhattok ezekre a dolgokra, mert tudjátok, hogy nem fogjátok érezni, hogy többre is igent kell mondanotok.

Ez igazán játékos és szórakoztató dinamikát teremt. Sok szexuális feszültséget is létrehoz, ami a legjobb módja annak, hogy aktívan tartsd a szexuális életedet és sokkal több akciót kapj.Mégha nem is fokozod a szexuális energiát a kapcsolatodban - ez sokkal kielégítőbbé teheti azt mert ez egy egyszerű megoldás. Csak egy kis kommunikációra van szükség.

De a szexuális kommunikáció a legtöbb ember számára nehéz, különösen, mivel egy ideig el lehet lenni anélkül.A kapcsolat elején csak ismerkedtek egymással. Lehet, hogy alig beszéltek a szexről, de mégis sok volt belőle.Végül a dolgok kihűlnek. Ekkor néhány komoly beszélgetés igazán megfordíthatja a helyzetet. De nagyon nehéz megtalálni a megfelelő szavakat a beszélgetéshez. Alig tudod szavakba önteni a saját érzéseidet, úgy érzed, mintha csak egymás mellett beszélnétek - ha egyáltalán beszéltek róla.

Valószínűleg csak a megfelelő szóra van szükséged - arra a fogalomra, ami mindent a helyére tesz és segít mindent megoldani, mert ha beszélhetsz a szexuális elvárásokról, dolgozhatsz azon, hogy megszabadulj tőlük. És ha megszabadulsz tőlük, szexuálisan újra közelebb kerülhettek egymáshoz.

Hogy ez hogyan néz ki, az minden párnál különböző !

Lehet, hogy újra olyan gyakran szeretkeztek majd, mint azokban a bizonyos rózsaszín ködös hónapokban !

Lehet, hogy hamarabb vissza hozzátok azt a bizonyos szikrát, mint gondolnád !