Blog

Női orgazmus II.

2023.07.17 19:37
Női orgazmus II.

Milyen tényezők játszanak szerepet a női orgazmusban?

Ahogyan korábbi cikkünkben olvashattad, nőként az orgazmus kérdése bizony nem olyan egyszerű témakör, mint a férfiak esetében. Hiszen nőként többféle orgazmust is átélhetsz, azonban nem automatikus és minden szex során megtapasztalt. Emiatt is nagyon fontos ismerned saját testedet, igényeidet és preferenciáidat, amikor a szexre és a maszturbációra kerül a sor. Mindez azonban sok nő számára kényelmetlen, idegen téma lehet. Ez teljesen normális, azonban nem helyes. Semmiképp sem szabad lemondani az orgazmus lehetőségéről, még akkor sem, ha bizony kisebb önismereti és tanulási folyamatra lesz szükséged hozzá.

Ebben a cikkben azt részletezzük, hogy milyen tényezők játszanak szerepet a női orgazmusban. Hiszen a férfiakkal ellentétben a nők számára a vizuális inger mellett a párkapcsolat minősége, az önértékelés, a saját testünkkel való elégedettség és még számos tényező játszik szerepet az orgazmus elérésében, valamint annak hiányában. Nézzük tehát, hogy milyen tényezőket érdemes szem előtt tartani a téma kapcsán.

Párkapcsolat minősége

Mivel a nők számára a szex során az érzések sokkal jelentősebb szerepet játszanak, emiatt a párkapcsolat minősége érthető okokból az egyik legmeghatározóbb tényező. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy egy jó párkapcsolat alapja a bizalom és az őszinte kommunikáció. Amennyiben ez megvan a párkapcsolatban, a szexről is könnyebben tudunk beszélni párunkkal, beleértve az orgazmus problémákat is. Ennek megléte továbbá olyan meghittséget eredményez, amely elengedhetetlen a női orgazmushoz.

Önértékelés

A megfelelő önértékelés nem csak a párkapcsolat sikerességéhez szükséges, hanem önmagában is fontos tényező. Hiszen még maszturbáció során is tud olyan gátakat előidézni fejben, melyek bizony megnehezítik majd az orgazmus átélését. Az önértékelésünk részeként szánjunk tehát időt az egészséges testkép kialakítására. Hibáink elfogadása és testünk őszinte értékelése nem egyszerű, azonban nem lehetetlen. Ennek megléte mindenképpen elősegíti majd az élvezetes önkielégítést és izgalmas szexuális életet. Felejtsük tehát el a combunkon található narancsbőrt, valamint fenekünk méretét, hiszen egészen biztos, hogy mindezek partnerünket sem fogják zavarni szex közben. Ezen gátak megszüntetésével sokkal inkább jelen tudunk lenni szex közben teljes figyelmünket ennek szentelve.

Előjáték

A fentiek után rátérhetünk a gyakorlatiasabb tényezőkre is. Az egyik ilyen az előjáték és annak fontossága. Hiszen a férfiakkal ellentétben a nők számára több időre van szükség ahhoz, hogy hangulatba jöjjenek a szexhez. Emiatt is kiemelten fontos az előjáték megléte, amely során az ujjal és szájjal való ingerlés mellett bátran használhatunk különböző szex játékokat is.

Pozíció

A megfelelő pozíció kiválasztása nem egyszerű kérdés, valamint nincs is egyértelmű válasz rá. Emiatt hasznos lehet ismerni a nők számára legkellemesebb pozíciókat, melyek elsősorban a G-pontot stimulálják. Ilyen póz többek között a kutyapóz, a lovagló póz, valamint a misszionárius póz azon variációja, mely során a nő lábai a férfi vállán vannak.

 

Az érzelmi és praktikus tanácsok mellett van még pár szempont, amit kiemelten fontos szem előtt tartani. Az egyik legfontosabb annak megértése, hogy minden nő és minden párkapcsolat másképp működik. Fontos tehát saját magunk, valamint partnerünk megismerése és az eltérő igények figyelembevétele. Mindehhez pedig elengedhetetlen az őszinte kommunikáció és a bizalom. A másik fontos tényező pedig a türelem: ne essünk tehát kétségbe, ha az első együttlét során nem érünk el orgazmust. Fogjuk fel inkább izgalmas kísérletezésnek, amely során meg jobban megismerhetjük partnerünket.