Blog

Női orgazmus I.

2023.05.27 12:33
Női orgazmus I.

A női orgazmus fajtái


A női orgazmus sokkal összetettebb, mint ahogy sok nő és férfi gondolja. Az senkinek nem újdonság, hogy a férfiakkal ellentétben a nőknél nem egy automatikus reakcióról van szó. Emiatt is olyan fontos, hogy ismerjük az alapvető információkat. Hiszen ezek hiányában nehezen tudunk kielégítő szexuális életet fenntartani – legyen szó szingli életről vagy párkapcsolatról. Mindezt nehezíti, hogy a női orgazmus témája körül számtalan bizonytalanság, félreértés és helytelen információ kering. Ebben a cikksorozatban igyekszünk minden részletre kitérő választ adni, amely nők és férfiak számára is hasznos lesz. Nézzük tehát az alapokat!

A női orgazmus fajtái

Érdemes talán a női orgazmus fajtáival kezdeni, hiszen ennek segítségével nagyon sok információ a helyére kerülhet a fejekben.

A leggyakoribb fajta a csiklóorgazmus, amelyet talán a legkönnyebb elérni a nők esetében. Ennek oka, hogy a csikló számtalan idegvégződéssel rendelkezik, amely miatt már a gyengéd érintés is igen erős érzéseket vált ki.

A női orgazmus másik fajtája a hüvelyi orgazmus, amely jóval ritkább a nők körében. Ennek elsődleges oka, hogy a hüvelyben jóval kevesebb idegvégződés található meg. Azonban ez sem lehetetlen, amennyiben sikerül kiismernünk saját igényeinket és preferenciáinkat.

A hüvelyi orgazmus kapcsán fontos kitérnünk a mindenki által ismert pontokra is. Valószínűleg ma már sem a G-pont, sem az A-pont nem ismeretlen senki számára. A mindenki által ismert és sokat hallott G-pont a hüvely elülső falán található, viszonylag könnyen kitapintható. A G-pont kiemelten fontos a női orgazmus témájában, hiszen ez képes a legintenzívebb, robbanásszerű orgazmust okozni a nők számára. Ehhez azonban fontos kitapasztalni, hogy milyen érintések, pózok szükségesek, valamint, hogy mennyi idő alatt érhetünk el orgazmust az ingerlésével.

Az A-pont stimulálásáról talán kevesebb szó esik, azonban ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ez a pont a G-pontnál feljebb, a méhszáj környékén található meg. Emiatt is nevezik ezt méhszáji orgazmusnak. Kimondottan ritka, amelynek oka, hogy nem könnyen megtalálható, valamint mély behatolással érhető el. A megfelelő ingerlés által azonban többszörös orgazmus érhető el, emiatt ennek felfedezése is elképesztő élményt okozhat.

A fentieken kívül érdemes még megemlíteni a húgycső orgazmus lehetőségét, amelyet nem minden nő tud átélni. Ettől függetlenül a kísérletezésbe bevonhatjuk ezt a húgycsőnyílás melletti területet is.

Végezetül a férfiak számára leginkább izgató fantázia, az anális orgazmus is fel kell, hogy kerüljön a listára. Bár ez sok nő számára tabu a mai napig, valójában erős orgazmus érhető el a végbélnyílás és belsejének izgatásával.

Miért fontos ezeket ismernünk?

A fenti leírás átfogó képet ad a különböző orgazmus fajtákról. Mindez szingli és kapcsolatban élő nők számára, valamint férfiak számára is szükséges. Hiszen ahogyan fent említettük, a nők esetében az orgazmus nem automatikus minden szex során. A statisztikák jelentősen eltérnek, azonban általánosságban elmondható, hogy kizárólag a hüvely ingerlésével – azaz behatolással – a nők körülbelül fele tud orgazmust átélni. Emiatt tehát a többi terület és erogén zóna bevonása is szükséges.

Azt sem szabad azonban elfelejtenünk, hogy ezek ismerete önmagában nem elegendő. A titok kulcsa a kísérletezésben rejlik, valamint abban, hogy a párok képesek legyenek őszintén és tabuk nélkül beszélni akkor is, amikor a szexuális életük az egyik fél számára nem kielégítő. A kísérletezések részeként sokan próbálnak ki különböző szexuális játékokat és vibrátorokat, melyek segítenek a szexualitás felfedezésében, és az orgazmus intenzívebb megélésében.