Blog

Vibrátor vagy Dildó

2024.02.18 10:12
Vibrátor vagy Dildó

Hogyan válasszunk?

Ahogyan a különböző szexjátékszerek iránti kereslet folyamatosan nő, úgy bővül a szexshopok kínálata is. Ez jó hír azok számára, akik rendszeresen vásárolnak újabb játékokat. A tapasztalatlan vásárlók számára azonban a széles kínálat sokszor inkább nehezíti a választást. Ebben a cikkben a vibrátor és a dildó közötti különbséget szedtük össze. Ennek segítségével te is megtudhatod, hogyan válasszunk a két termék közül.

Alapvető különbségek

Kezdjük tehát a két termék közötti fő különbséggel! Míg a vibrátorok mind tartalmaznak egy belső motort, amely a rezgést biztosítja, ez nem igaz a dildókra. Ez tehát az az alapvető szempont, amely kiindulási pontként szolgálhat a kevésbé tapasztalt vásárlók számára.

Azonban még így sem feltétlenül könnyű döntés, hogy melyik lehet számunkra ideális. Ehhez érdemes lehet a különböző fajtákat és típusokat is ismerni.

Dildó fajták

Ahogyan a vibárotok esetében már korábban láthattad, a dildók között is megtalálhatjuk a hagyományos dildókat, amely semmilyen extra funkciót vagy jellemzőt nem hordoz magában. Ennek egy lépéssel izgalmasabb változata az élethű dildó, amely a hagyományos dildótól annyiban tér el, hogy igazán realisztikus kinézetű. A részletesen kidolgozott, realisztikus dildók részét képezik a herék, és természetesen a makk rész is.

Az extrémebb darabokat kedvelők a fentieken felül választhatnak a felcsatolható, azaz strap-on dildók közül, melyek hozzájuk illő szíjjal vagy hevederrel együtt szerezhetők be. Valamint a tapadókorongos dildó is izgalmas választás lehet, melyet valamilyen felületre történő rögzítés után használható. Ezt egyedül, valamint párban is izgalmas lehet kipróbálni. Amennyiben egyedül próbálnád ki, nagy előnye, hogy kezeiddel szabadon izgathatod csiklódat. Páros használatnál pedig élvezetes lehet a dildót meglovagolni, miközben párodat orálisan kényezteted. Ehhez hasonló fajta a kétvégű dildó, melynek mindkét vége alkalmas behatolásra. A tapadókorongos dildóhoz hasonlóan ezt is használhatod egyedül, valamint partnerrel is. Amennyiben egyedül szeretnéd használni, érdemes azon fajtákat keresni, melyek két vége eltérő méretű. Ezáltal tehát a nagyobb fejjel vaginális, a kisebbel pedig az anális kényeztetést biztosítja.

Végezetül az anál dildókat is meg kell említenünk. Ebben a kategóriában többféle kialakítás közül választhatsz, hiszen az análkúpok, valamint az análrudak egyaránt népszerűek.

Hogyan válasszunk?

Az alapvető típusok ismerete után egy lépéssel közelebb kerültünk a választáshoz. Ahogyan fent említettük, az alapvető különbség a rezgő funkció megléte vagy hiánya. Amennyiben számodra a rezgés – akár hüvelyi vagy csikló – szükséges a teljes élményhez, a vibrátor lesz a jó választás. A vibrátorok között a csikló és a g-pont vibrátorok a népszerűségi lista tetején állnak, ezek tehát nagyszerű kiindulási alapot adhatnak.

Ha azonban rezgés nélkül is tudod élvezni a szex játékokat, akkor érdemes lehet a dildók között is körülnézned. Emellett az is fontos szempont lehet, hogy a dildók kínálatában több, a párok egyidőben történő kényeztetésére alkalmas darabot találhatunk. Legyen szó felcsatolható vagy kétvégű dildóról, ezek kimondottan izgalmas választásnak számítanak párok számára.

 

A rezgő funkció megléte vagy hiánya tehát az első döntési szempont. Emellett azonban olyan kérdésekről is döntened kell majd, hogy egyedül vagy párban szeretnéd használni, valamint, hogy inkább hüvelyi vagy csiklóizgatás lenne a cél az új játékszerrel.