Blog

Vibrátorok tisztítása

2023.06.03 14:16
Vibrátorok tisztítása

Útmutató a megfelelő tisztításhoz

Ugyan nem a legszórakoztatóbb, amit egy vibrátorral csinálhatunk, a megfelelő tisztítás azonban a szexjátékok használatának alapvető része. Erről bizony sokan feledkezünk meg, amellyel utat engedünk a különböző kórokozók és fertőzések számára. Mindezek miatt kiemelten fontos, hogy a vibrátorok tisztítása kapcsán megfelelő információink legyenek, melyek alapján a helyes szokásokat vegyük fel. Nézzük meg tehát, hogy mit érdemes tudnod a vibrátorok tisztításáról.

Útmutató a megfelelő tisztításhoz

Kezdjük az alapokkal, azaz, hogy hogyan és milyen gyakran kellene vibrátorodat tisztítanod. Alapvetően minden használat után ajánlott a vibrátor szappanos vízzel való lemosása. Ezt a kézmosáshoz hasonló alapossággal szükséges elvégeznünk, legalább 20-30 másodperc hosszan. Ennek segítségével ugyanis minden nedvet és síkosítót el tudunk távolítani róla. Alternatívaként találhatunk külön erre a célra kifejezett fertőtlenítőket is, azonban ezek nem feltétlenül elengedhetetlenek. Emellett, fontos odafigyelni, hogy a különböző kialakítások és anyagok más-más tisztítási módszert igényelnek. Emiatt érdemes a megvásárolt vibrátor leírásában a tisztításra vonatkozó részeket is alaposan átnézned. Ami nagy szerencse, hogy a Bad Bunny Szexshopban kapható vibrátorok jelentős része vízálló, tehát maga a lemosás nem okoz nehézséget. Azonban a különböző bevonatok és felületek miatt érdemes a fertőtlenítő szer használatát átgondolni. Remek példa többek között a szilikon vibrátor, amely kiemelten könnyen tisztíthatók.

Második lépésként hasonlóan fontos a vibrátor szárítása, szárazra törlése, hiszen ezzel is a higiéniai elvárásoknak teszünk eleget. Ezt legegyszerűbb egy papírtörlővel elvégezni, hiszen ahogyan mindannyian tudjuk, a törülközőink is számos kórokozót rejthetnek magukban. A szárazra törlés után sokan hagyják kint, hogy teljesen megszáradjanak. Ez azért jó ötlet, mert a szabad levegőn teljesen megszáradva tovább minimalizálhatod a nem kívánt baktériumok megjelenésének esélyét.

Ez különösen könnyedén megoldható a diszkrétebb megjelenésű vibrátorok esetében, melyek még egy váratlanul betoppant vendég esetén sem okoznak kellemetlen pillanatokat. Ma más számos gyártó szentel figyelmet a vibrátorok visszafogott kinézetének is, hiszen ez is befolyásoló szempont lehet a választás során.

Végezetül, a higiénia kapcsán érdemes a tárolásról is ejteni néhány szót. Amennyiben az eredeti csomagolást nem is tartottuk meg, semmiképpen sem ajánlott a vibrátort csak úgy bedobni az ágy melletti fiókba. Ehelyett igyekezzünk valamilyen csomagolásban elhelyezni, hiszen ezzel is elkerülhetjük a kórokozókkal való érintkezést.

Miért is fontos a megfelelő tisztítás?

A hogyan után ejtsünk néhány szót a téma fontosságának okáról is. Ahogyan azt már fent is említettük, a megfelelő tisztítással elkerülhetők a különböző kórokozók elszaporodása. Ide tartoznak többek között a gombák, valamint az olyan komolyabb egészségügyi problémák is, mint a Candida vagy a különböző húgyúti fertőzések.

Mindezek miatt fontos, hogy minden egyes használat után elvégezd a fent leírt tisztítást. Valamint, habár túlzásnak tűnhet, sokan a használat előtt is ajánlják a vibrátor leöblítését. Mindezzel biztosíthatod, hogy minden higiéniai szempontot figyelembe véve használod majd.

 

A fenti tanácsok megfogadásával nem csak a higiéniai problémák kerülhetők el, hanem kedvenc szexjátékaid állapotát is megvéded. Ezáltal pedig garantált, hogy évekig élvezheted majd őket.