Blog

Szexshopban vásárolni – tények és tévhitek

2024.01.11 18:00
Szexshopban vásárolni – tények és tévhitek

Meglepő tények, gyakori tévhitek


A szexshopok elterjedése és mai napig tartó népszerűsége vitathatatlan. Az internet otthoni elérhetősége és az online jelenlét sem jelenti azt, hogy a szexshopokba ma már senki nem tenné be a lábát. Habár a téma még mindig tabunak számít, számos felmérés és pontos adat áll rendelkezésünkre, amely töretlen népszerűségüket mutatja. Nézzük tehát a témával kapcsolatos tények és tévhitek listáját.

Tény – a kor nem számít

Talán valamennyire meglepő lehet, de a kor nem számít, amikor a szexshopok népszerűségéről beszélünk. Ugyanis nem csak a fiatalabb korosztály látogatja előszeretettel ezen üzleteket. Korábbi évek felméréseiből látszik, hogy mind a 18-25 éves korosztály, mind pedig az 55 feletti korosztály azonos százalékot, a vásárlók 10-10%-át teszik ki. Tehát a kínálat kortól függetlenül tartja fenn a látogatók érdeklődését, habár a vásárolt termékek természetesen eltérhetnek korosztályok között.

Tévhit – csak a férfiak körében népszerű

Talán a leggyakoribb tévhit, hogy a szexshopok kínálata csak a férfiak érdeklődését kelti fel. Azonban ahogyan a kínálat jelentős része a nőket célozza, ugyanúgy a látogatók aránya is bizony erősen a nők felé billen. A felmérések alapján ugyanis a vásárlók közel 40%-a nő volt, amely szám önmagáért beszél. Ennél is érdekesebb, hogy sok esetben a férfi vásárlók is párjuknak vásárolnak. Ez az eladott termékek statisztikáiból derül ki: a nőknek szánt szexuális játékszerek ugyanis háromszor annyira népszerűek, mint a kimondottan férfiaknak készült termékek. Nőként tehát semmiképp nem kell úgy éreznünk, hogy a szexshopok nem nekünk valók, és mindenképpen el kell kerülnünk. A számok alapján ugyanis pont az ellentéte igaz.

Tény – a játékszerek és a filmek egyaránt népszerűek

Érdekes tény, hogy nem csak a játékszerek és segédeszközök eladása maradt meg. Az online tartalmak, azaz a pornó könnyű otthoni elérhetősége ugyanis nem törölte el teljesen a felnőtt filmek árusítását. Habár ezen termékek jóval kevésbé kelendőek a játékszerekhez képest, továbbra is vásároljuk őket. A nagyobb szexshopok továbbá arra is biztosítanak lehetőséget, hogy külön kis szobákban élvezhessük ezen filmeket, amennyiben nem szívesen vinnénk haza. Párkapcsolati szempontból talán nem a legszerencsésebb megoldás, a lehetőség azonban nyitva áll mindenki előtt.

Tévhit – csak a szinglik számára érdekes

Szintén népszerű tévhit, hogy a szexshopokat látogatók csak szinglik. Nem is lehetnénk ezzel távolabb a valóságtól, hiszen a vásárlók 80%-a tartós párkapcsolatban él. Ez azt is jelenti, hogy a szexuális játékszerek bizony nem csak az egyedi örömet hivatottak biztosítani. Egy-egy vibrátor vagy masszázs eszköz beszerzése ugyanis a szexuális életet is nagyszerűen feldobja, amelyre bizony a legtöbb párkapcsolatban előbb-utóbb jó eséllyel szükség lehet.

Tény – a vibrátorok és BDSM játékok vezetik a listát

Talán a vibrátorok népszerűsége senkit nem lep meg, hiszen ez a kínálat jelentős részét teszi ki. Mind a nők, mind pedig a férfiak számára szánt játékszerek között számtalan darabot találhatunk. Nem meglepő tehát, hogy a vibrátorok – a síkosítók után – a második legnépszerűbb kategória az eladások statisztikái alapján. Az azonban meglepő lehet, hogy a harmadik helyen bizony a BDSM játékok szerepelnek. Ezen játékok és segédeszközök kínálata kiemelten széles, és az extrémebbek mellett a visszafogottabb, kezdők számára ideális darabokat is könnyedén megtalálhatjuk.