Blog

Szexjátékok kapcsolatban

2024.02.10 13:25
Szexjátékok kapcsolatban

Tabu vagy természetes szükséglet?

A szexuális játékszerek kapcsán sokak fejében még mindig ott van az az alapvető vélemény, mely szerint ezek csak szinglik számára szükségesek. Hiszen egy jó kapcsolatban a szex is tökéletes, semmi extrára nem lehet szükségünk. De valóban igaz ez? Vagy csupán a berögzült hibás gondolkodás áll a vélemény hátterében?

Miért számít tabunak?

Azt valószínűleg sokan megtapasztalták már, hogy a szex játékok kapcsolatban való használata kényes téma. Ennek alapvetően két oka van. Egyrészt, a nők ritkábban beszélnek erről a témáról, hiszen a nők szexuális igényei még mindig inkább számítanak tabunak, mint ugyanez a téma férfiak esetében. Ez azonban nem az egyetlen probléma. Rengeteg nő élvezi a különböző vibrátorok és dildók rendszeres használatát – azonban egyedül. Sokan azonban nem merik ezt a hálószobába is bevinni, amely főleg a pasik fejében élő előítélet eredménye. Hiszen rengeteg férfi érzi fenyegetésnek, valamint teljesítményük lekicsinylésének a játékszerek esetleges szükségét.

A valóság azonban igencsak távol áll ettől. Egy vibrátor szex során való használata elsődlegesen a női biológia eltérő mivoltából adódik. A férfiakkal ellentétben ugyanis a nőknek az orgazmus nem automatikus, hanem bizony meg kell érte dolgozni. Ez nem jelenti azt, hogy a pasi csinál valamit rosszul, és azt sem, hogy a vibrátor lassan felváltja majd a szexet. Egész egyszerűen a csikló izgatásával sokkal könnyebben érünk el a csúcsra, mint a férfiak. Ehhez pedig nagyszerű kellék lehet egy apró csiklóvibrátor a szex során.

Hogyan javítja a szexuális életet?

A fentiek alapján tehát elsődlegesen azáltal javítja a szexuális életet, hogy a nők számára könnyebbé és gyakoribbá teszi a szex során elért orgazmust. Ez azonban nem az egyetlen ok, amiért jó ötlet lehet partnereddel beszélni erről. A szexuális élet ugyanis – a kapcsolathoz hasonlóan – nem működik magától tökéletesen. Egy hosszútávú kapcsolat során sokan élnek meg szexuálisan kevésbé aktív időszakokat, amellyel önmagában nincs is semmi gond. A probléma akkor jön elő, amikor ezt nem vesszük figyelembe és nem dolgozunk a megoldáson. Az egyik nagyszerű lehetőség a szexuális élet felpezsdítésére valamilyen szexuális játékszer kipróbálása. És itt nem csak a vibrátorok jöhetnek szóba. Hiszen páros, valamint külön a férfiak kényeztetésére alkalmas játékok közül is bátran válogathattok. Akár egy péniszgyűrű, akár egy szemmaszk vagy egy bilincs beszerzése új ajtókat nyithat ki a szexuális életetekben.

Végezetül pedig a szexuális játékok használata még egy nagy előnnyel jár, amikor a kapcsolatokról beszélünk. Mivel ezek őszinte kommunikációt igényelnek, nem csak a szexuális életre, hanem a kapcsolat minőségére is hatással lesznek. Az őszinteség megléte, valamint a bizalom növelése természetesen nem csak a hálószobában lesz érezhető. Összességében tehát ezen játékok közös kipróbálásával semmiképpen nem veszíthettek. Amennyiben tehát úgy gondolod, hogy párod nyitott lehet erre az ötletre, jó ötlet lehet azt finoman felhozni.

Hogyan vágjunk bele?

Nehéz kérdés, hogy hogyan is vágjunk bele az első közös játékszer kiválasztásába. Egy apró vibrátor remek ötlet lehet, amennyiben az orgazmus elérése a cél. Amennyiben ezzel nincs probléma, remek ötlet lehet egy távirányítós vibrátor, vagy valamilyen bevezető BDSM játék beszerzése. Itt gondolhatunk például egy klasszikus bilincsre. Ezek kevésbé számítanak extrémnek, tehát kipróbálásuk kezdők számára is remek választás lehet.