Blog

Síkosító kisokos

2023.07.29 09:08
Síkosító kisokos

Fontossága, fajtái és használata.

A síkosító az óvszer mellett az egyik leggyakrabban használt kellék a hálószobában. Sokan azonban nem is tudják, hogy az élvezetesebb szexen kívül használatának számos előnye van. Ezekkel, valamint a különböző fajtákkal és a használatával kapcsolatos szempontokkal pedig igenis érdemes tisztában lenni. Ebben a cikkben minden kérdésre választ kaphatsz, amely a síkosítók kapcsán felmerülhet benned. Nézzük tehát, hogy mit kell tudnod.

Miért hasznos a síkosító?

Elsődlegesen, talán senkinek nem újdonság, hogy a síkosító sokkal kellemesebbé teszi a szexuális együttlétet. Ez igaz minden esetben, hiszen sokkal élvezetesebb élménnyé varázsolja a szexet. Különösen igaz ez akkor, ha hüvelyszárazsággal küzdünk, amely sajnos viszonylag gyakori a nők körében. Valamint óvszer használatakor is hasznos lehet a síkosító használata, hiszen a súrlódás csökkentése által minimalizálja az óvszer elszakadásának esélyeit. Végezetül pedig az anális együttléthez is szükséges lehet, különösképpen az első alkalmak során. Zárásképpen pedig érdekes és fontos információ, hogy a síkosító használata a szexuális úton terjedő betegségek terjedésének esélyeit is csökkentheti. Mindez annak köszönhető, hogy síkosító hatása csökkenti a hüvelyen kialakuló mikroszakadásokat, melyeket a hüvelyszárazság gyakoribbá tehet.

Síkosító fajták

Ha meggyőztünk a síkosító használatának fontosságáról, térjünk rá a különböző opciókra. Hiszen ahogy minden más termék esetében, síkosítók esetében is széles választékot találhatunk az üzletek polcain. Alapvetően fontos különbséget tenni a vízbázisú, szilikon és olaj alapú síkosítók között.

Vízbázisú síkosító

A vízbázisú síkosító népszerűségének fő oka, hogy nyugodtan használható óvszerrel, ugyanis nem károsítja azt. Emellett a szex utáni praktikus szempontokból is kényelmes használattal jár: ezek ugyanis könnyen lemoshatók, valamint vizes alapának köszönhetően nagyrészt magától felszárad. Hátránya, hogy hatásuk nem tart annyira sokáig, mint szilikonos társaié, emiatt adott esetben több alkalommal is hozzá kell majd nyúlnunk az együttlét során.

Szilikon alapú síkosító

Ezen fajta biztosítja a hosszabb hatást, valamint ezek sincsenek negatív hatással az óvszerekre. Emellett zuhany alatti szex során is jobb választás, mint vizes alapú társai. Hátránya leginkább a szex utáni megtisztításkor jön elő, ugyanis nehezen lemosható és ragadós utóhatással kell számolnunk.

Olajos síkosító

Előnye, hogy hosszan tartó síkosító hatást ad, azonban semmiképpen sem szabad óvszerrel használnunk. Ennek oka ugyanis, hogy könnyen tudja károsítani a latex óvszert.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

A megfelelő síkosító kiválasztása viszonylag könnyű feladat, amennyiben az alapvető fajtákat és előnyeit ismerjük. A fenti információk fényében azonban láthatjuk, hogy különböző alkalmakhoz adott esetben különböző típusokra lehet szükségünk. Mindezek mellett pedig – ahogyan a szex során alapvetően is – a kísérletezés jó ötlet lehet. Hiszen a hagyományos síkosítók mellett számos extra hatásút találhatunk. Ilyen lehet többek között a hideg vagy meleg hatást okozó, valamint bizsergető hatású síkosítók is. Ezek célja ugyanis nem csak a síkosság fenntartása, hanem a szexuális élmény intenzívebbé tétele is. Ez tehát a maszturbációhoz, valamint a partnerrel való közös együttlétek izgalmasabbá tételéhez is jól jöhetnek. Amennyiben pedig a maszturbációról beszélünk, a különböző szexuális játékok használata során is előnyös lehet egy síkosító beszerzése – függetlenül attól, hogy hüvelyi vagy csiklóizgatóról beszélünk.

Zárásképpen pedig jól jöhet az információ, hogy síkosító használata közben felléphetnek különböző irritációk. Amennyiben hasonlót tapasztalnál, érdemes lehet érzékeny bőrűek számára készült változatot beszerezni, amely legtöbbször illatmentes és kevesebb potenciálisan allergiás reakciót okozó anyagot tartalmaz.