Blog

Gésagolyó kisokos

2024.02.17 08:36
Gésagolyó kisokos

Mire jó és hogyan használjuk?

A szexshopok széles kínálatában még a tapasztaltabb nézelődők is könnyedén elveszhetnek. Hiszen ma már nem csak a vibrátorok és hagyományos dildók találhatók meg; a terméklista elképesztően hosszú. A kevésbé ismert szexuális segédeszközök közé tartozik a gésagolyó. Erről a termékről valószínűleg kevesen hallottak, és még ennél is kevesebben tudják, hogy mire jó és hogyan használjuk. Ebben a cikkben összeszedtünk mindent, amit a témáról tudnod kell.

Mi az a gésagolyó és mire jó?

A gésagolyók – vagy kéjgolyók – eredetileg azt a célt szolgálják, hogy rendszeres használatukkal a hüvelyizomzatot, a medencealapi izmokat és köztük a vizelettartó záróizmokat megerősítsék. Ez elsőre nem hangzik különösebben szexin. Hogyan is kapcsolódik ez a szexhez? Amit fontos tudni a gésagolyóról, hogy ezen izmok erősítése nem csak szülés utáni vizelettartási problémákon tud segíteni, hanem bizony a szexre is hatással van. Az intim izmok edzése ugyanis a szexet is sokkal élvezetesebbé teszi, valamint egyes vélemények szerint a hüvelyi orgazmus elérését is egyszerűbbé teszi. Ezt pedig mint tudjuk nem sok nő képes könnyedén elérni. Végezetül pedig azok számára, akik el tudnak érni hüvelyi orgazmust, gésagolyó használatának köszönhetően jóval intenzívebbé válhat az élmény.

Hogyan is néznek ki?

A gyakorlatban két egymás melletti golyót kell elképzelned, melyek természetesen eltérő méretben találhatók meg. A nagyobb golyókba sokszor helyeznek el kisebb golyókat, melyek az izmok megfeszítésekor összeütköznek, ezzel nagyobb ingerlést okozva. És ezzel el is érkeztünk még egy igencsak fontos funkciójukhoz: használatuk ugyanis nem csak hasznos, hanem élvezetes is lehet. A kínálatban ugyanis számos vibrációs gésagolyót találhatunk, melyek a hagyományos vibrátorokkal hasonló módon a kényeztetést is biztosítják. A vibrációs gésagolyók szintén eltérő méretekben kaphatók. Ezek természetesen eltérő intenzitású programokkal ellátottak a teljesebb kényeztetés érdekében.

A gyártók ma már rengeteg változatot tesznek elérhetővé a bevonat anyaga, valamint a golyók alakja és mérete változtatásával. 1-5 centiméter közötti méretű, 20-100 gramm súlyú darabokat találhatunk a tapasztalat és az egyedi igények függvényében. Valamint, az extra élvezet kedvéért akár érdes felületű gésagolyót is be tudunk szerezni.

Hogyan használjuk?

Térjünk rá használatukra. Itt meg kell különböztetünk a hagyományos célt szolgáló, valamint az inkább kényeztetésre való, adott esetben vibrációs gésagolyókat.

Amennyiben a hüvelyi izomzat erősítése lenne a cél, kezdetben érdemes egy 3,5 centiméteres és könnyű darabot választani. A rendszeres használat során később eltérő méretű és nehezebb kialakításra cserélheted majd az első változatot. Használatuk igen egyszerű: a felhelyezés után izmaid összeszorításával kell megakadályoznod, hogy kicsússzanak. Kezdők számára a fekvő vagy ülő pozíció a javasolt, hiszen ez viszonylag egyszerűvé teszi a feladatot. A későbbiekben azonban az álló és guggoló pózokban is érdemes majd gyakorolni, amely extra nehezítést jelent. Emellett természetesen minél nehezebb és kisebb a golyó, annál nagyobb kihívás bent tartani – az izmok folyamatos erősítésével tehát a nehezítő körülményeket is elkezdheted kipróbálni.

A másik opció az elmondottak szerint az élvezeti használat. Ebben az esetben akár egyedül, akár partnerrel az előjáték során nagyszerűen használható.

 

Akár izomerősítésre, akár kényeztetésre használnád, ezen játékszer kimondottan javítja szexuális életedet. És ne felejtsük el, hogy az erős hüvelyi izmok bizony a pasik élvezetét is jelentősen növelik majd. A hüvely izmok összeszorítása és ellazítása szex közben ugyanis extra élményt nyújt.