Blog

Első vibrátorom

2023.11.05 08:26
Első vibrátorom

hogyan válasszak?

A vibrátorok használata szerencsére ma már nem számít tabunak. Akár szingliként, akár kapcsolatban teljesen elfogadott és gyakori a vibrátorok és egyéb szexuális játékszerek élvezete. A gyakorlottabbak sokszor teljes szettet tartanak otthon a különböző típusokból. Kezdők számára azonban – főleg a széles kínálat miatt – az első vibrátor beszerzése nem feltétlenül könnyű feladat. Amennyiben te is az első vibrátor kiválasztásán gondolkodsz, ez a cikk segíteni fog. Nézzük tehát, hogy hogyan válasszunk a széles kínálatból.

Milyen fajták találhatók meg?

Ahogyan fent is említettük, ma már elképesztően széles az elérhető vibrátorok kínálata. Az alábbi lista tehát átfogó képet ad arról, hogy milyen kategóriák közül választhatsz.

Dildó

A dildók kicsit kilógnak a sorból, erről emiatt csak néhány szót ejtünk. Nem tartozik a vibrátorok közé, hiszen nincs vibráló tulajdonságuk. Azonban mivel ez az egyik legrégebbi fajta, mégis fontos feltüntetni a listán.

Klasszikus rúdvibrátor

Szintén a régebbi, egyszerűbb fajták közé tartozik. Hosszúkás és egyenes formájú, keskeny végű darabok. Nagyszerűen vezetik és erősítik a rezgést, tehát intenzív élményt nyújtanak. Azonban ezek hüvelyi stimulálásra ideálisak, a csikló izgatására tehát nem alkalmasak.

Csiklóizgató vibrátor

A rúdvibrátorral ellentétben ezek kimondottan a csikló izgatására alkalmas vibrátorok. Mivel a csikló orgazmus sokkal gyakoribb a nők körében, talán ez az egyik legnépszerűbb típus a jelenleg elérhető vibrátorok között.

Léghullámos csiklóizgató

A vibrátorok világának legújabb darabjai a léghullámos vibrátorok. Ezek szintén a csikló izgatására készültek, azonban a hagyományos rezgés helyett léghullámok segítségével biztosít elképesztő örömöt. Vákuummal működő szívó érzést ad, amely garantáltan percek alatt a csúcsra juttat majd.

G-pont vibrátor

A hagyományos rúdvibrátorhoz hasonló típus. A különbség annyiban rejlik, hogy a G-pont vibrátorok vastagabb, szélesebb fejjel rendelkeznek – ennek célja a G-pont területének intenzívebb izgatása.

Masszírozó wand vibrátor

Nagyobb méretű, speciális vibrátor, melynek elsődleges célja nem a hüvelyi ingerlés. Csikló izgatásra, előjáték részeként az erogén zónák – mell, herék, makk – izgatására használandó. Nagy mérete nagyobb és erősebb motorral társul, tehát ennek használatával igazán intenzív élményben lehet részed.

Klitoriszkaros bunny vibrátor

Ezen típus szintén a legnépszerűbben közé tartozik. Ennek oka, hogy ezen klitoriszkaros vibrátorok egyszerre izgatják csiklódat és hüvelyedet is. Ideális lehet azok számára, akik a két terület együttes ingerlésével jutnak leggyorsabban a csúcsra.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

A fentiek alapján tehát rengeteg típus közül választhatunk, elsődlegesen az ingerlés területe alapján. Azonban még a számodra ideális típus kiválasztása után is több szempontot kell majd mérlegelned.

Anyag

A mai vibrátorok számos eltérő anyagból készülnek. A leggyakoribb a puha szilikon, vagy a zselés anyag. Ezen típusokban a keményebb darabok is megtalálhatók.

Méret

A méret lesz az egyik legnehezebb választási tényező. Abban az esetben, amennyiben a fent listázott anyagok közül a puha, hajlékony gumis vagy zselés opciók között nézelődsz, annyira nem fog gondot okozni egy nagyobb méret sem.

Működés

A működés tekintetében az akkumulátoros és az elemes megoldások közül választhatsz. Az akkumulátoros darabok érthető okokból drágábbak, azonban nagyobb teljesítményt, hosszabb használatot és erősebb vibrálást biztosítanak.